TEMPORARY INFRASTRUCTURES
TEMPORARY INFRASTRUCTURES
Ruim 35 jaar ervaring

Gigant is met 35 jaar ervaring een specialist in het ontwerpen, bouwen en construeren van tijdelijke infrastructuren en constructies. Gigant richt zich als toeleverancier van tijdelijke constructies op de evenementen-, expo- én infra branche. Onze nieuwe tak, Gigant Temporary Infrastructures richt zich met projectspecifieke tijdelijke infrastructuur oplossingen op de bouw- en infrasector.

Als één van de toonaangevende bedrijven in de festivalbranche en evenementensector neemt Gigant Temporary Infrastructures ruim 35 jaar aan ervaring mee naar de bouw- en infrabranche. In de afgelopen jaren realiseerde Gigant tijdelijke, publiekstoegankelijke infrastructuren als trappen, bruggen, hellingbanen en (publieke) vloerstructuren zoals perrons in binnen- en buitenland.

Het proces tijdens het realiseren van een project kenmerkt zich door oplossingsgerichtheid, rekenkundige onderbouwing, veiligheid, begeleiding en bouw door een gepassioneerd en professioneel team.

Om een goed ontwerp aan de klant te kunnen presenteren werkt Gigant met het tekenprogramma S-Cad, hierin worden 3D modellen en aanzichten gemaakt. Door middel van SCIA Engineer worden het model en de belastingscondities getoetst door onze constructeurs.

Gigant bouwt voornamelijk met het Layher-Allround systeem en met zelf ontwikkelde producten. Wij kunnen de oplossing bieden voor een diversiteit aan tijdelijke infrastructuren met publiekstoegankelijke aard op en rondom de bouwplaats.

Bruggen over sloten en (spoor)wegen, trapconstructies, vloerstructuren voor bijvoorbeeld een treinperron of trottoir, verhoogde stellages voor onder bouwunits, torens en poorten voor kabeloversteek over wegen en nog vele andere toepassingen. Dit allemaal met een tijdelijk karakter, en vaak met het doel om het publiek en omstanders zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van uw bouwproject.

Gigant Temporary Infrastructures biedt de oplossing voor uw tijdelijke infrastructuur.

Achtergrond Gigant

STAGE

Gigant International heeft zijn oorsprong liggen in de festival- en evenementenbranche. Passie, bouwdrift en creativiteit hebben Gigant gemaakt tot een grote speler in deze dynamische wereld, waar deadlines een vanzelfsprekendheid zijn. The show must go on is hier dan ook een veel gehoord devies.

Concert- en festivalpodia, decorconstructies, schansen voor winterevenementen, reclametorens, publieksdecks, verdiepingsvloeren, tijdelijke trappen en bruggen maken al jaren deel uit van het productgamma in dit segment.

Modulaire constructiesystemen en een ervaren team vormen de basis voor een creatief, efficiënt en professioneel realisatieproces voor constructies op festivals en standbouwprojecten. Deze modulaire systemen zijn steeds het uitgangspunt en zorgen ervoor dat klanten geen grote ontwikkelingsinvesteringen hoeven te doen.

EXPO

In 2004 werd, met deze modulaire gedachtegang, de geheel in eigen beheer ontwikkelde Space Floor verdiepingsvloer gepresenteerd voor de expobranche. Een verdiepingsvloerconstructie is uitermate geschikt voor een beurs. De Space Floor is koppelbaar en diagonaal/schoren vrij door een innovatief knooppunt. Zo is de ruimte onder de vloer ook 100% bruikbaar.

Inmiddels is Gigant Expo toonaangevend en een betrouwbare partner geworden in deze sector.

Professionaliteit, flexibiliteit, veiligheid en een scherpe prijs vormen de basis voor de marktbenadering van Gigant.

GIGANT INFRA PRODUCTEN

GIGANT INFRA | 2020
GIGANT INFRA | 2020